Bekend van het enige échte Oestermeisje Meer dan 17 jaar ervaring Beoordeeld met een 9,2.

info@meisjesmetsmaak.nl
020 616 98 55

De Pata Negra, koning onder de hammen

 

Ons Patameisje is met haar mobiele Patabar, Iberico poot en fileermes dé eyecatcher tijdens uw feest of evenement. Omdat niet iedereen bekend is met de Pata Negra lichten we het graag even toe.

Pata Negra, één van de beroemdste Spaanse delicatessen
Jamon Iberico, Iberische ham wordt ook wel Pata Negra genoemd. Pata Negra betekent letterlijk zwarte hoef en refereert naar de zwarte hoefjes van het Iberisch varken. Pata Negra is een van de beroemdste delicatessen van Spanje en is vanwege de langdurige en kostbare bereiding even zeldzaam als duur. Het dieprode, met vet dooraderde vlees heeft bij kamertemperatuur een intensief nootachtig aroma. De ham van het varken dat uitsluitend met eikels is gevoerd vertoont vaak witte puntjes en insluitingen. Dit zijn kristallen van het aminozuur tyrosine. Het is beslist niet schadelijk en garandeert dat u te maken heeft met een echte Bellota ham.

100% Ibérico en 100% Bellota
Onze Ibérico varkens zijn 100% Ibérico en 100% Bellota. Dat wil zeggen dat de varkens daadwerkelijk in vrijheid leven en zich voeden zich op de grasvlakten van de Extremadura. Het vlees is aromatisch en zacht en heeft een mooie glans, met een kleurschakering tussen roze en paars-rood. Daarbij heeft het een fijn geaderde vetstructuur, door de voeding van onder andere eikeltjes uit de vrije natuur. Het vet smelt op de tong en bezorgt een ongeëvenaarde smaak, vol intense nuances van noten, vanille, karamel, truffel, geroosterd brood, zwammen en viooltjes.

De Pata Negra van het Patameisje
In Spanje worden Iberische hammen meestal verkocht zoals ze uit de rijpingskelder komen, dat wil zeggen met de laag schimmel die als kwaliteitskenmerk wordt gezien. Aangezien niet alle consumenten gecharmeerd zijn van de blauwgele tot paarse schimmel is er ook gewassen Iberico ham te koop. Ook de Pata Negra van het Patameisje wordt van de schimmels ontdaan voordat ze de ham aansnijdt.

 

De Pata Negra
Het Iberische varken
De bereiding van de Pata Negra

 

Terug naar het Patameisje